top of page
Keresés
  • Szerző képeVíg Vitália

Az élet értelme megfejtve

Frissítve: 2020. nov. 11.

Szóval rájöttem. Körülbelül egy éve ért el a megvilágosodás pillanata és a hitemben azóta sem rendültem meg.



Kép forrása: https://toiletbook.wordpress.com


Az élet értelme:

Ki mit eszik és ki mit kakil?


Ennyire egyszerű. Ez a földi élet alap folyamata. E nélkül nincs spiritualitás, nincs megvilágosodás, nincs adho mukha svanasana, de Cinema City, Hungaroring és dörgicsei szilvapálnika sem.


Az élet körforgása nem szól másról, minthogy egymást esszük, jókat csámcsogunk, és ami a túlvégen kijön, azt valaki más eszi meg. Ennyi.


Mindenki kicsit máshogy eszik és máshol van a "luka". A növények pl. fotoszintetizálnak és a leveleken, gyökéren keresztül képesek felvenni a tápanyagokat. Belőlük a többi élőlény nagy többsége szívesen lakmároz. Mi megesszük a répát, a csiga a káposztát, a féreg a céklát, a gomba a fát, a baktérium a gyökérváladékokat (növénykaki?). Van aki élve fogyasztja el a növényeket, mások holtan szeretik.


A mikróbákat megeszik más mikróbák és magasabb rendű élőlények is, pl. rovarok, giliszták és persze mi is (csak mi nem vesszük észre). Ami a túlvégen kijön, azt is megeszik valakik: növények, mikróbák, rovarok. Egy elfertőződött sebben szaporodó lárvák élve falnak fel minket. Na jó, ebbe nem megyek bele...


Mert ez utóbbi látszólag nem tartozik ahhoz a témakörhöz, amit (a kaja és az egészséges földi ökoszisztéma mellett) a legfontosabbnak tartok: az öröm. Az életöröm, úgy sejtem, minden élőlény alapvető tulajdonsága. Nekünk is, csak sajnos a figyelmünk sokszor máshol van. Pedig ha megérezzük, hogy az élet körforgása milyen egyszerű, akkor rájöhetünk arra, hogy minden más csak illúzió.


Ki mit eszik és ki mit kakil: ez az igazi egység alapja. Egyek vagyunk az élet örök áramlásában. Néha ember alakban, néha mikróba piszok formájában.


Nézd csak meg az alábbi videóban a mikróbákat. Ugye, hogy sugárzik belőlük az életöröm, miközben éppen a nagydolgukat végzik?

A videó címe: "Hogyan kakilnak a mikróbák lyukszi nélkül?"




Csodálatos szép napokat kívánok!

Vitka

168 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page